Android akıllı telefonunuzda, cihazınızın özel içeriklerini koruyabilmek için ekran kilitleri bulunmaktadır. Cep telefonumuzda kişisel, özel ve profesyonel hayatlarımız çok fazla olduğundan, cihazımızı kilitlemek ve güvenlik bir seçimden ziyade bir zorunluluktur. Normalde, akıllı telefonunuza erişmek için doğrulamanız gereken kimlik doğrulama kodu olarak bir PIN, desen, parmak izi kilidi veya bir parola kullanırsınız.
Ancak, Android şifresini unuttum diyorsanız ne olacağını hiç düşündünüz mü? Cep telefonunuz kilitlenecektir! Neyse ki, telefonunuza geri dönmenin birkaç yolu var. Böyle bir yol, erişimi geri kazanmak için Google hesabınızı kullanmaktır. Bu makalede, akıllı telefonunuza geri dönmenize ve cep telefonunuzun içeriğine erişmenize yardımcı olabilecek yaygın yollardan bazılarını tartışacağız.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Smart Lock’u Deneyin
Android, parola girmeden telefonunuzun kilidini açabileceğiniz bazı koşulları ayarlayabileceğiniz bir Akıllı Kilit özelliği sunmaktadır. Akıllı Kilit Özelliği etkinleştirebilmek için Ayarlar Uygulamasında ‘Güvenlik ve Konum’a girin. Güvenlik ve Konum seçeneğinde Smart Lock’u bulacaksınız.
Samsung Akıllı Telefonlar için Ayarlar > Ekranı Kilitle > Akıllı Kilit Türü’ne gidebilirsiniz. Bu özelliği değiştirmek için önce mevcut şifrenizi girmeniz gerekir. Parolanızı girmeden parolanıza erişmek için beş seçenek şunlardır:
- Vücut algılama: Bu özellik, telefonun sahibinin cep telefonunu taşıdığını ve o kadar uzun süre açık kaldığını algılar.
- Güvenilir konum: Android telefonun kilidini açmak için eviniz gibi güvenilir bir konum ayarlayabilirsiniz.
- Cihazlar: Telefonunuzu arabanız gibi güvenilir Bluetooth cihazına bağladığınızda cihazınızın kilidi otomatik olarak açılacaktır.
- Yüz Tanıma: Kullanım, telefonun kendi kilidini açmak için yüzünüzü tanımasını sağlayabilir
- Parmak izleri: Parmak izinizi bu cihaza kaydedebilirsiniz.
Bu seçenek etkinleştirilirse, telefonunuzun kilidini açmak için kullanabilirsiniz. Ancak daha önce ayarlanmadıysa bu seçeneği şimdi kullanamazsınız.
Cihazımı Bul Özelliğini Kullanarak Fabrika Ayarlarına Sıfırlama
Yukarıdaki yedek PIN, Smartlock ve Find My Mobile’ı kullanma seçeneklerinin sizin için bir faydası olmadıysa, geriye kalan tek seçenek cihazınızın Fabrika Ayarlarına Sıfırlanmasıdır. Akıllı telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanın akıllı telefonunuzdaki tüm verileri sileceğini unutmayınız. Ancak, Google Hesabınızda oturum açtıysanız ve cihazınızı yedekleyebilmek için kullanıyorsanız, fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra verilerinizi geri yükleyebilirsiniz. Telefonunuzu sıfırladıktan ve verilerinizi geri yükledikten sonra aynı Google Hesabında oturum açmanız yeterli olacaktır.
Akıllı telefonunuz kilitliyken fabrika ayarlarına sıfırlamanın en kolay yolu, Google’ın Cihazımı Bul özelliğidir. Bu seçenek akıllı telefonunuzda varsayılan olarak etkindir. Cihazınızı sıfırlayabilmek için ‘Cihazımı bul’ sitesini ziyaret etmeniz ve menüden cihazı sil seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.
Akıllı Telefonunuzu Manuel Olarak Sıfırlayın
Akıllı telefonunuzu manuel olarak da sıfırlayabilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
- Cep telefonunu kapat
- Ekran boşaldığında, açmak için sesi kısma ve güç düğmesini bir arada tutun.
- Android’in önyükleyici menüsü.
- Şimdi Kurtarma Modu Seçeneğini getirmek için ses kısma düğmesine iki kez tıklayın.
- Şimdi seçmek için güç düğmesini basılı tutun.
- ‘Verileri Sil/Fabrika Ayarlarına Sıfırla’ seçeneğine girmek için ses düğmenizi kullanın.
- Artık fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Tamamlandığında ve akıllı telefonunuz yeniden başlatıldığında, Android internet ayarları bakarak Gmail hesabınıza girebilir ve hesabınızda bulunan verileri geri yükleyebilirsiniz.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?