Cam Silime Suyuna Ne Konur, Cam Silme Suyu Nasıl Yapılır?

Kirli pencereler fark edilmesi ve temizlenmesi kolaydır. Yine de, kapıları veya pencereleri temizlemek her zaman ertelediğimiz bir angaryadır. Daha fazla bahaneniz yok! Bu kendin yap cam silime suyu tarifini evinizdeki malzemelerden kolay bir şekilde hazırlarken herhangi bir temizleyiciye ya da alete ihtiyacınız yoktur.

Kendi cam silme suyunuz, muhtemelen elinizde bulunan birkaç ürünü karıştırarak dolar ve işleri basit tutun. Bu ev yapımı pencere temizleyicisi, sirke ve su gibi gerçekten telaffuz edebileceğiniz ve bir dahaki sefere ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir şekilde lavabonuzun altında bırakabileceğiniz bir bileşen çözümüdür.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Cam Silme Suyuna Ne Konur?

Beyaz sirkenin bu kadar iyi bir cam temizleyici yapmasının ana nedeni asetik asit içermesidir. Renksiz organik bileşik, beyaz sirkeye keskin bir tat ve koku verir ve bazı bakterileri öldürür. Camları sirke ile yıkadığınızda, sadece kir, yağ ve mineral birikintilerini parçalayıp çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda evdeki sert yüzeylerdeki mikropları da öldürebileceksiniz.

Beyaz sirkeye benzer şekilde, limon suyundaki asitler, pencereler gibi cam yüzeylerdeki kiri etkili bir şekilde parçalayabilir. Limon suyunun içerisinde bulunan sitrik asit, teknik olarak sirkenin asetik asidinden biraz daha güçlüdür, ancak her ikisi de ev temizliği söz konusu olduğunda eşit derecede etkilidir.

Piyasadaki sıvı bulaşık sabunlarının çoğunu birkaç bileşen oluşturur, ancak özellikle bir bileşen, sodyum lauril sülfat, bulaşık sabunlarına etkileyici yağ yakma yeteneklerini verir. Bileşen yağlı partiküller ile birleşir ve bunları yüzeylerden kaldırmaktadır, bu da suyla kullanıldığında kolayca çıkarılmasını sağlar.

Cam Silime Suyuna Ne Konur
Cam Silime Suyuna Ne Konur

Cam Silme Suyuna Antifriz Konulur mu?

Soğuk bir yerde yaşıyorsanız camda görülen donmaları en aza indirebilmek için antifrizli cam suyu kullanmanız gerekir. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tarz ürünler ile kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların önüne geçebilirsiniz.

Cam Silme Suyuna Tuz Konulur mu?

Cam silmek için hazırlanan suyun içerisine ekleyeceğiniz biraz tuz, camlarınızın eskine göre daha temiz, pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır.

Cam Silme Suyuna Şampuan Konulur mu?

Şampuan ile cam silme en çok kullanılan yöntemlerdendir. Kovanızın içerisine koyacağınız kremsiz şampuanlı suyla önce camlarınızı siliyorsunuz. Sonra kuru bezle kurulama işlemini yaptıktan sonra kese kağıdıyla tekrar siliyorsunuz.

Cam Silme Suyuna Yumuşatıcı Konulur mu?

Gazeteye cam temizleyici sıkıp camlarınızı silebilirsiniz. Temizlik için kullanılan suya biraz yumuşatıcı koyarsanız, camlar hem kolay temizlenecektir, hem de kolay toz tutmayacaktır. Camı normal bezle silin, daha sonra mikrofiber bez ile kurulayın.

Cam Silme Suyuna Parlatıcı Konulur mu?

Bulaşıkların parlatılmasında etkili kimyasallar olan parlatıcılar ve bulaşık deterjanları, camların temizliğinde etkilidir. Cam temizleme suyuna birkaç damla bulaşık deterjanı veya bulaşık makinesi parlatıcı ilave edilmesi temizlenen camların ışıl ışıl parlamasını sağlayacaktır.

Pencereleri Temizledikten Sonra Neden Çizgiler Oluşuyor?

Amonyak bazlı ticari pencere temizleyicileri, pencerelerin çizgili görünmesine neden olabilecek bir kalıntı bırakır. İz bırakmayan pencereler için beyaz damıtılmış sirke, su, limon suyu, uçucu yağlar ve bulaşık sabunu kullanarak kendi doğal ev yapımı pencere temizleyicinizi yapmayı deneyin.

Pencereleri Nasıl Derinlemesine Temizlersiniz?

Pencere raylarını ve çerçevelerini üç ölçü beyaz damıtılmış sirke ve bir ölçü su solüsyonuyla temizleyerek başlayın. Ardından beyaz damıtılmış sirke, limon suyu, su, uçucu yağlar ve bulaşık deterjanını bir araya getirin ve solüsyonu camı temizlemek için kullanın.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir